
Recept
Tryffelpasta
500 g pasta, spagetti eller papardelle
Lax med fänkål och grape (2p)
Ett snabbt recept som fungerar som en del av en buffé, en enkel lunch eller förrätt.
Kolapaj med lingon
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret till pajskalet och blanda i socker och havregryn. Blanda i mjöl och kanel till en smidig deg. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant. Se till att skalet går några centimeter upp på kanten. Ställ i kylen i 30 minuter. Grädda skalet i 10 minuter och låt svalna. Koka upp...
Halloumilangos (4 st)
Jag älskar langos och äter det gärna när tillfälle dyker upp, till exempel på festivaler och marknader. Langos är friterade platta brödliknade härligheter av kikärtsmjöl. Fyllning på brukar vara vitlök, ost, räkor och crème fraiche. Denna variant görs av halloumi och är lite nyttigare.
Pumparisotto
Skala och hacka lök. Stek lök i en gryta i olivolja. Skala och skär pumpa i småbitar. Häll i pumpa och ris i grytan och rör och stek ett par minuter. Häll i några deciliter av buljongen och rör runt. När vätskan absorberats tillsätt mer buljong och rör. Fortsätt tills all buljong är inkokad och pumpan är mjuk. Skär under...
Frittatamuffins (6 st)
Dessa matiga muffins fungerar bra som tillbehör till en sallad eller på en picknick.
Kreolsk gryta
Putsa köttet och skär i bitar. Stek i smör så det får yta. Lägg över på tallrik. Skär paprika och korv i bitar. Stek paprika och korv tillsammans med rökt paprikapulver och pressad vitlök. Tillsätt kött, grädde, vatten och buljong. Koka upp. Häll i gurkor, oliver och syltlök och låt koka i 10 minuter. Blanda ut majsstärkelse med lite vatten...
Lax med kål
Värm ugnen till 175 grader. Skär vitkålen i lite grova bitar. Skala och skiva löken. Skiva salladslök. Hacka mandel. Lägg kål och lök i en ugsform. Strö över mandel och salta och peppra. Häll på grädde och tillaga i ugnen i 15 minuter. Lägg laxen i formen och salta på laxen. Tillaga i ytterligare 10 minuter. Servera med kokt potatis...
Äppelchutney
Skala och skär äpple och lök i mindre bitar. Hacka chili och ingefära. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt koka i 10-15 minuter. Om det blir för torrt tillsätt lite vatten. Häll i väl rengjorda burkar och låt svalna.










