Recept

Blanda grädde, honung, urskrapad vaniljstång, lavendelblommor och lite havssalt. Värm upp i en kastrull tills det kokar upp. Stäng av värmen och ta bort från plattan. Lägg på lock och låt stå i 30 minuter. Värm ugnen till 150 grader. Koka upp en stor kastrull med vatten. Vispa äggulor. Sila av grädden och häll försiktigt ner i ägg under vispning....

Nektarinpizza

10.08.2021

Så här års är nektariner och persikor väldigt fina. De passar bra på denna pizza.

Zucchinibiffar

10.08.2021

Riv zucchini grovt och salta med 1 tsk salt. Låt stå i 15 minuter och krama sedan ur vätskan. Hacka lök och mynta. Blanda zucchini, lök, mynta, ägg, bakpulver, smulad fetaost och 0,5 tsk salt och peppar. Blanda i lite mjöl i taget för att smeten inte ska bli för torr. Forma biffar och stek i olja tills de...

Örtsalt

09.08.2021

Ett sätt att bevara färska örter som man odlat under sommaren är att göra ett eget örtsalt.

Dessa delikata småpajer passar bra på en sommarbuffé eller som picknickmat. Fyllningen kan också varieras med skinka, fetaost eller tomat. På bilden är fyllningen Västerbottenost.

Smula ner jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt salt och mjöl och knåda till en smidig deg. Jäs i 1 timme. Värm ugnen till 250 grader. Knåda degen lite och dela i tre delar. Kavla ut till runda pizzor och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Strö över riven ost. Lägg på tunt skivat äpple, havtorn, chiliflakes och havssalt. Ringla över lite...

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart.